Tussen longlist en shortlist 2024

Tussen longlist en shortlist 2024

Op 29 januari 2024 wordt de longlist voor de Libris Literatuur Prijs via een persbericht bekendgemaakt.

Op 15 februari organiseren wij het evenement “Tussen longlist en shortlist” in De Nieuwe Liefde, Amsterdam.

Koop hier kaarten.

Daar besteden we in de aanloop naar de shortlist, en de uiteindelijke prijsuitreiking tijdens het traditionele galadiner in het Felix Meritis Amsterdam,  aandacht aan de keuze voor de achttien titels op de longlist. In het bijzijn van (een aantal) auteurs die met hun roman op de longlist staan.

Juryvoorzitter Kim Putters geeft een lezing over de staat van de Nederlandse Literatuur aan de hand van de ca. 200 romans die in 2023 zijn ingezonden. Voormalig Libris-winnaars Mariken Heitman, Abdelkader Benali en Arnon Grunberg  en redacteur Katrijn van Hauwermeiren worden geïnterviewd door UvA-studenten van de master redacteur/editor. Studenten van Hogeschool Windesheim presenteren de audiotrailer #DeZin.

De Libris Literatuur Prijs is de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. De prijs wordt op 13 mei 2024 voor de 31ste keer uitgereikt. De shortlist wordt bekendgemaakt op maandag 11 maart in Nieuwsuur en op donderdag 14 maart nodigen we je uit voor “De shortlist” – een programma met interviews met alle zes genomineerden door Lucas de Man, eveneens in De Nieuwe Liefde.

Presentatie: Daan Doesborgh

Kaarten: De Nieuwe Liefde

Alle achttien longlisttitels zullen ter plaatse te koop zijn bij Boekhandel Hoogstins.

Tussen longlist en shortlist - 15 februari 2024

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief