Audiotrailer #DeZin

Hogeschool Windesheim leest de 18 titels van de longlist en maakt 18 audiotrailers voor het onderwijs. Bekijk hier alle 18 audiotrailers.

Hogeschool Windesheim in Zwolle, Beeldengeluidopschool.nl en de Libris Literatuur Prijs realiseren samen de productie van achttien audiotrailers over de titels van de longlist. Deze boekentrailers laten in 90 seconden horen wat een boek teweegbrengt en worden samen met lesmateriaal geplaatst op het kanaal van Beeld & Geluid op het platform LessonUp en bovendien via Passionate/BulkBoek onder de aandacht gebracht bij alle scholen en docenten Nederlands. De boekentrailers helpen leerlingen over boeken na te denken en te praten én er een onderbouwde mening over te vormen.

Op de bekendmaking van de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 introduceerden studenten aan de docentenopleiding Nederlands van de Hogeschool Windesheim #DeZin.

#DeZin van student Irene Tegelaar over het boek over De Hemel is altijd paars  van Sholeh Rezazadeh, werd maandag gelanceerd tijdens de bekendmaking van de shortlist in het Amsterdamse Felix Meritis. Het boek vertelt het verhaal over een jonge Iraanse vrouw die in Nederland is komen wonen. Welke thema’s komen er in het boek voor en welke #zin is Irene het meest bijgebleven?

Meer informatie binnenkort op onze website.

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief