Podcast De Shortlist – “Tussentijds” van Peter Zantingh

De eerste podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Sara Teiken en Anne-Romee Coebergh over Tussentijds en het interview met auteur Peter Zantingh.

Peter Zantingh in gesprek met Anne-Romee en Sara

In deze aflevering van ‘De Shortlist’ praten Sara en Anne-Romee over de roman Tussentijds van Peter Zantingh. Zij bespreken het boek, dat aanzette tot nadenken over de klimaatcrisis en hoe daarmee om te gaan, de bondige en heldere stijl met rake omschrijvingen en de spanning die tot het eind van het boek voelbaar blijft. Daarna spreken zij met Peter Zantingh over zijn nominatie voor de Libris Literatuur Prijs, hoe hij zelf tegen de klimaatcrisis aankijkt en over hoe Tussentijds tegelijkertijd zijn meest persoonlijke en zijn meest geëngageerde roman is.

(c) Bart Grietens

 

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Tussentijds’  en een complete les voor het literatuuronderwijs

Anne-Romee Coebergh en Sara Teiken interviewen Peter Zantingh

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief