Podcast De Shortlist – “Man zonder rijbewijs” van Oek de Jong

De zesde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Sarah en Lizette over ‘Man zonder rijbewijs’ en het interview met auteur Oek de Jong.

In de de zesde aflevering van ‘De Shortlist’ horen we Sarah en Lizette over ‘Man zonder rijbewijs’ van Oek de Jong. Zij vertellen hoe de roman tot hun verrassing veel herkenbare elementen voor jonge mensen bevat, de relatie tussen de auteur en zijn ouders, die in het boek wordt uitgediept en het mooie beeld dat van de stad Amsterdam wordt geschetst. Daarna schuift Oek de Jong aan en vertelt hij over hoe het boek tot stand is gekomen, over hoe de relatie tussen ouders en kinderen een universeel onderwerp is, en hoe het bij het schrijven van een autobiografische roman spannend is om te zien hoe ver je durft te gaan in wat je over jezelf vertelt.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Waarachtige beschrijvingen uit permafrost’  en een complete les voor het literatuuronderwijs

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief