Podcast De Shortlist – “Ik kom hier nog op terug” van Rob van Essen

De zesde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar de podcast ‘Ik kom hier nog op terug’ en het interview met auteur Rob van Essen.

In alweer de laatste aflevering van dit jaar praten Eva en Anne-Romee over ‘Ik kom hier nog op terug’ van Rob van Essen. Ze vertellen waar het boek over gaan, bespreken de filosofische elementen, de humor en hoe mooi het Amsterdam van de jaren ’80 is neergezet. Ook mijmeren ze over de vraag ‘wat als je terug naar het verleden zou kunnen gaan?’. Daarna bezoeken zij Rob van Essen bij hem thuis in Brussel, waar hij vertelt over hoe ‘Ik kom hier nog op terug’ ontstaan is. Ook spreken ze over symboliek, nostalgie en over AI en de toekomst van de literatuur.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Ik kom hier nog op terug’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Van Essen_Ik kom hier nog op terug

Rob van Essen - (c)Stefaan Temmerman

(c)Stefaan Temmerman

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

 

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief