Podcast “De onbevlekte” van Erwin Mortier


Podcast De onbevlekte

April 16, 2021

In de laatste aflevering van ‘De Shortlist’ wordt ‘De onbevlekte’ van Erwin Mortier besproken door Eva Peek (29, boekrecensent) en Jakob Nijsen (32, boekverkoper bij Athenaeum boekhandel het Martyrium). Zij vertellen over het verhaal, de taal, de sfeer van het leven op het Vlaamse platteland die Mortier schetst en wat het boek ze heeft geleerd over de Tweede Wereldoorlog. Daarna spreken zij via een verbinding met een studio in Gent met Erwin Mortier, over de speelsheid van de Vlaamse taal, de mildheid over de keuzes van anderen die er in zijn boek zit en het schrijfproces.

In de podcast ‘De Shortlist’ bespreken dertien jongeren de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs 2021. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek.

Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief