Uitreiking Libris Literatuur Prijs 2021

Hommage aan de schrijvers van de zes shortlist-titels.

Dit jaar wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 op een andere manier bekendgemaakt dan gebruikelijk. In plaats van een feestelijke bijeenkomst in het Amstel Hotel organiseren wij in samenwerking met De Nieuwe Liefde op 10 mei in Felix Meritis een speciale bijeenkomst waarbij alle zes genomineerden nog eens extra in het zonnetje worden gezet.

Op het programma staan optredens van Wende, Elsie de Brauw, Erik Jan Harmens, Gijs Scholten van Aschat, Arthur Umbgrove en Michiel Eijsbout (De Speld) en een interview met Hendrik-Jan Koldeweij.

Lilianne Ploumen, voorzitter van de jury, maakt bekend wie van de zes genomineerde auteurs de prijs gaat winnen. Is het Simone Atangana Bekono, Gerda Blees, Merijn de Boer, Jeroen Brouwers, Erwin Mortier of Marieke Lucas Rijneveld?

Uit handen van de bestuursvoorzitter Alexander Rinnooy Kan ontvangt de winnaar een bedrag van € 50.000 en een bronzen legpenning ontworpen door Irma Boom.

Plaats: Felix Meritis
Datum: 10 mei
Tijd: 20.00 -21.30 uur

Het programma is van Stichting Literatuur Prijs i.s.m. met De Nieuwe Liefde. De kaartjes voor de livestream zijn gratis. Klik op kaartje kopen. De link wordt in een e-mail toegestuurd.

Ook is het Hommage-programma te volgen via livestream op Youtube of Facebook.
De winnaar wordt op dezelfde avond bekendgemaakt in een live uitzending van Nieuwsuur op NPO2.

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief