Podcast De Shortlist – “Luister” van Sacha Bronwasser

De derde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Iris en Boudewijn over ‘Luister’ en het interview met auteur Sacha Bronwasser.

In deze aflevering praten Boudewijn en Iris, beiden docent Nederlands, over ‘Luister’ van Sacha Bronwasser. Ze bespreken de drie poten waar het boek op leunt, hoofdpersonages Philippe, Flo en Marie, het bovennatuurlijke dat in het boek terugkomt en hoe er met machtsverhoudingen wordt omgegaan. Daarna interviewen ze Sacha Bronwasser. Met haar spreken ze over hoe het boek is ontstaan, haar eigen ervaringen als au pair in Parijs, hoe hoofdpersonage Marie haar identiteit opnieuw probeert op te bouwen waardoor het boek ook echt een coming of age verhaal is geworden en ze vragen Sacha wat zij aan leerlingen zou vragen op een mondeling over ‘Luister’.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Luister’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

bronwasser-luister

Portret Sacha Bronwasser- (c) Bert Wisse

(c) Bert Wisse

 

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Luister’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Podcast Sacha Bronwasser

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief