Podcast De Shortlist – “Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost” van Donald Niedekker

De tweede podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Megan en Karina van Boekhandel Broekhuis, Hengelo over ‘Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost’ en het interview met auteur Donald Niedekker.

Donald Niedekker in gesprek met Megan en Karina

In de tweede aflevering van ‘De Shortlist’ horen we Karina en Megan over ‘Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost’ van Donald Niedekker. Ze vertellen over de dromerige en zintuigelijke schrijfstijl, hun verwachtingen vooraf en of die uit zijn gekomen en hoe iedere lezer weer iets anders uit het boek kan halen. Daarna interviewen zij Donald Niedekker. Hij vertelt onder andere dat hij al bijna dertig jaar over dit onderwerp wilde schrijven, hoe het aanvankelijke plan was om een ideeënroman te schrijven, en over hoe hij de dag van de nominatie beleefd heeft.

(c) Bart Grietens

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Waarachtige beschrijvingen uit permafrost’  en een complete les voor het literatuuronderwijs

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief