Podcast De Shortlist – “Tosca” van Maud Vanhauwaert

De vijfde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar de podcast ‘Tosca’ en het interview met auteur Maud Vanhauwaert.

In deze aflevering praten Borre en Zoé, beiden werkzaam bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam, over ‘Tosca’ van Maud Vanhauwaert. Ze hebben het over de spanning die in het boek zit, emoties die het boek bij ze opriep en bespreken de titel en wat het begrip ‘Tosca’ nu eigenlijk betekent. Daarna bezoeken zij Maud Vanhauwaert thuis in Antwerpen, waar ze vertelt hoe ze schrijft om grip te krijgen op situaties, waarom ze voor de briefvorm heeft gekozen voor haar roman en hoe ze de plaatsing van de poëzie die in het verhaal zit heeft gekozen.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Tosca’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Omslag_Maud Vanhauwaert_Tosca-Regulier_Voor-HR

(c) Alexia Leysen

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

 

 

 

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief