Podcast De Shortlist – “Overal zit mens” van Yves Petry

De derde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Boudewijn en Iris  over ‘Overal zit mens’ en het interview met auteur Yves Petry.

Yves Petry  in gesprek met Iris en Boudewijn

In de derde aflevering van ‘De Shortlist’ bespreken docenten Nederlands Iris en Boudewijn het verhaal, aan wie het personage Max De Man ze doet denken en het moment dat ze doorhadden dat het met Kasper, de hoofdpersoon, misschien wel niet zo goed ging. Ook vragen zij zich af wat hun leerlingen van het boek zouden vinden, en of ze ‘Overal zit mens’ aan hen zouden aanraden. Daarna bevragen zij Yves Petry over hoe het is om voor de tweede keer voor de Libris Literatuur Prijs genomineerd te zijn. Petry vertelt bovendien hoe hij zelf ooit met lezen begonnen is, over het verschil tussen individualiteit en identiteit en over hoe het was om in het hoofd van Kasper te kruipen.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Overal zit mens’  en een complete les voor het literatuuronderwijs

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief