Podcast De Shortlist – “Willem die Madoc maakte” van Nico Dros

De vijfde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2022 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Anna Siegmann en Lotte de Zwart over Willem die Madoc maakte en het interview met auteur Nico Dros.

In de vijfde aflevering bespreken Anna en Lotte het verhaal, de vele identiteiten die de hoofdpersoon aanneemt en aan wie ze het boek zouden aanraden. Daarna schuift Nico Dros aan en spreken ze met hem over waar zijn inspiratie voor het boek vandaan kwam, hoe hij een fictief verhaal binnen historisch correcte kaders heeft geschetst, en hoe het thema ‘de tirannie versus de vrijheid’ niet alleen in het boek maar ook in de wereld van vandaag belangrijk is.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief