Podcast De Shortlist – “Wormmaan” van Mariken Heitman (winnaar 2022)

De vierde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2022 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar de de vierde aflevering waarin Eva de Hoog en Anne-Romee Coebergh praten over Wormmaan van Mariken Heitman.

Zij bespreken het boek en de twee verhaallijnen, het gedachtenexperiment waarin je als lezer wordt meegenomen, en de ode aan de natuur die ‘Wormmaan’ ook is. Daarna spreken zij met Mariken Heitman over hoe haar roman heersende normen bevraagt, laat zien dat de mens onderdeel is van de natuur en de lezer ontregelt en de vraag doet rijzen: ‘Wat ben je als opgelegde denkbeelden worden afgepeld?’

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief