Podcast De Shortlist – “Aleksandra” van Lisa Weeda

De zesde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2022 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Anna Siegmann en Lotte de Zwart over Aleksandra  en het interview met auteur Lisa Weeda.

In de laatste aflevering van het tweede seizoen van ‘De Shortlist’ praten Anna en Lotte over Aleksandra van Lisa Weeda. Ze vertellen over de verschillende verhaallijnen en perspectieven, benadrukken de humor die in het boek doorklinkt en bespreken hoe het is om dit boek te lezen in het licht van de oorlog in Oekraïne. Daarna spreken ze met Lisa Weeda over hoe zij de situatie in Oekraïne beleeft, het waarheidsgehalte van de roman, hoe Weeda te werk is gegaan om haar hele familiegeschiedenis uit te zoeken en hoe deze zoektocht haar gevormd heeft.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

 

 

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief