Podcast De Shortlist – “Het lied van ooievaar en dromedaris” van Anjet Daanje

De vijfde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Anne-Romee Coebergh en Eva de Hoog over ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ en het interview met auteur Anjet Daanje.

In deze aflevering van ‘De Shortlist’ praten Eva en Anne-Romee over ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ van Anjet Daanje. Zij vertellen over het verhaal, de wereld die Anjet Daanje om de hoofdpersoon Eliza May Drayden heen heeft gecreëerd, de maximalistische stijl en doen een poging om de titel te duiden. Daarna vragen zij Anjet Daanje onder andere waar de inspiratie voor ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ vandaan kwam, hoe ze tijdens het schrijven te werk is gegaan en wat ze hoopt dat lezers uit het boek halen.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ en een complete les voor het literatuuronderwijs

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief