Podcast De Shortlist – “Gebied 19” van Esther Gerritsen

De eerste podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Karina en Ricco over ‘Gebied 19’ en het interview met auteur Esther Gerritsen.

In deze aflevering praten Karina en Ricco, beiden werkzaam bij Boekhandel Broekhuis in Oldenzaal, over ‘Gebied 19’ van Esther Gerritsen. Ze bespreken of ze het boek nu wel of geen science fiction vinden, filosoferen over het gedachte-experiment dat in het boek wordt uitgewerkt en benadrukken de humor die in het boek zit. Daarna schuift Esther Gerritsen aan. Zij vertelt hoe ze op het idee voor ‘Gebied 19’ is gekomen, waarom ze niet alles in het boek helemaal uitlegt, en hoe ‘Gebied 19’ in feite een spiegel is van onze polariserende samenleving.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘Gebied 19’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Omslag Esther Gerritsen - gebied19

(c) Karoly Effenberger

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Podcast Esther Gerritsen Gebied 19

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief