Podcast De Shortlist – “De atlas van overal” van Deniz Kuypers

De derde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2022 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify  naar het gesprek van Lin Kok en Naud Katerberg over De atlas van overal en het interview met auteur Deniz Kuypers.

Zij bespreken het boek, de fragmentarische stijl waarin het schijfproces doorklinkt en de filosofische elementen die in het boek terugkomen. Daarna spreken zij met Deniz Kuypers over zijn roman, die hij ziet als liefdevolle zoektocht van een zoon naar zijn vader, de reacties die het boek bij zijn naasten heeft opgeroepen en de ontmoeting met zijn vader.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief