Podcast De Shortlist – “De onzichtbaren” van Frank Nellen

De vierde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar de podcast ‘De onzichtbaren’ en het interview met auteur Frank Nellen.

In deze aflevering praten Sara en Anne-Romee over ‘De onzichtbaren’ van Frank Nellen. Ze bespreken de drie hoofdpersonages die elk op hun eigen manier met het regime van de Sovjet-Unie omgaan, de desillusie van dit regime, waar de titel ‘De onzichtbaren’ vandaan komt en hoe in dit boek niets is wat het lijkt. Daarna schuift Frank Nellen aan en vertelt hij over hoe het idee voor ‘De onzichtbaren’ is ontstaan en hoe het boek toen onvermijdelijk voor hem werd, de rol van taal in het regime van de Sovjet-Unie en wat er in het gebied gebeurde na de val van de Sovjet-Unie.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘De onzichtbaren’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

portret Frank Nellen- (c)Melanie Marsman

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Podcast Frank Nelleman

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief