Podcast De Shortlist – “De onbedoelden” van Cobi van Baars

De tweede podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Anna en Lotte over ‘De onbedoelden’ en het interview met auteur Cobi van Baars.

In deze aflevering praat Anna met Lotte over ‘De onbedoelden’ van Cobi van Baars. Ze bespreken de vertelvorm, waardoor je het verhaal als lezer steeds meer bij elkaar puzzelt, hoe ze het zelf zouden vinden om er op je 21e achter te komen dat je een tweelingzus hebt, en met welk personage ze zich het meest identificeren. Daarna schuift Cobi van Baars aan en vertelt wat in het verhaal haar heeft getriggerd om ‘De onbedoelden’ te schrijven, hoe ze de losse brokken informatie tot één verhaal heeft gelijmd en over het schrijfproces dat in grote mate intuïtief is geweest.

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘De onbedoelden’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Van Baars De onbedoelden.

(c) TradeMark Fotografie

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

POdcast Cobi van Baars

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief