Podcast De Shortlist – “De gebeurtenis” van Peter Terrin

De vierde podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2023 staat online.

Luister op je favoriete podcastkanaal of hier op spotify naar het gesprek van Anna Siegmann en Lotte de  Zwart over ‘De gebeurtenis’ en het interview met auteur Peter Terrin.

In deze aflevering van ‘De Shortlist’ praten Anna en Lotte over ‘De gebeurtenis’ van Peter Terrin. Zij vertellen over het verhaal, de structuur die niet uit een doorlopend verhaal bestaat maar allemaal kleine stukjes die in elkaar passen, en over aan wie ze het zouden aanraden. Daarna interviewen zij Peter Terrin en vertelt hij over wat nu precies dé gebeurtenis is, over wat de inspiratie voor het boek was, en over hoe hij hoopt dat de lezer het boek niet leest als een puzzel, maar zich overgeeft aan de ervaring.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Op boektrailer #DeZin staat een audiotrailer over ‘De gebeurtenis’  en een complete les voor het literatuuronderwijs.

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief