Podcast De Shortlist – “De Mitsukoshi Troostbaby Company” van Auke Hulst

De eerste podcast van ‘De shortlist’ van de Libris Literatuur Prijs 2022 staat online.

Luister op je favoriete podkastkanaal of hier op Spotify naar het gesprek van Eva de Hoog en Anne-Romee Coebergh over De Mitsukoshi Troostbaby Company en het interview met auteur Auke Hulst.

In deze eerste aflevering praten Eva de Hoog en Anne-Romee Coebergh over De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst. Zij bespreken het boek, het toekomstbeeld dat erin geschetst wordt, de lessen die zij eruit haalden en de vragen waar ze tijdens en na het lezen mee achterbleven. Daarna spreken zij met Auke Hulst over zijn roman, het schrijfproces en zijn nominatie voor de Libris Literatuur Prijs.

Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van de podcastserie met de overige genomineerde romans.

In deze podcastserie bespreken jonge lezers de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief