Aandacht voor de zes genomineerde titels van de Libris Literatuur Prijs 2022 in de podcast 'De Shortlist'. In deze podcast bespreken jongeren de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs 2022. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek.

Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee in je favoriete podcast-app!

De serie startte op vrijdag 25 maart. Elke vrijdag verscheen een nieuwe aflevering, waarin een duo een van de zes titels die op de shortlist staat voor deze prestigieuze prijs bespreekt.

PODCAST De atlas van overal - Deniz Kuypers

PODCAST Onze kinderen - Renée van Marissing

PODCAST De Mitsukoshi Troostbaby Company - Auke Hulst

PODCAST Wormmaan - Mariken Heitman

PODCAST Willem die Madoc maakte - Nico Dros

PODCAST Aleksandra - Lisa Weeda

Houd @Librisnieuws in de gaten op facebook en instagram voor meer informatie.

De zes shortlist titels zijn op maandag 28 februari bekendgemaakt op een persbijeenkomst in Felix Meritis door juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb. De bekendmaking is hier nog te zien.

In Nieuwsuur, 21.30-22.10 uur op NPO2, is te zien hoe de genomineerde auteurs gefeliciteerd worden door Tonko Dop.

De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 9 mei in Felix Meritis door juryvoorzitter Ahmed Aboutaleb. De bekendmaking is te volgen via livestream en te zien in Nieuwsuur, 21.30-22.10 uur op NPO2.

In Nooit meer slapen interviewt Pieter van der Wielen de winnaar op dinsdag 10 mei van middernacht tot 01.00 uur.