Podcast “De Saamhorigheidsgroep” van Merijn de Boer

Podcast De Saamhorigheidsgroep

April 2, 2021

In de vierde aflevering van ‘De Shortlist’ wordt ‘De Saamhorigheidsgroep’ van Merijn de Boer besproken door Nina (23, student kunstgeschiedenis), David (23, student kunstgeschiedenis) en Sara (22, student schilderkunst en boekverkoper bij Athenaeum in Haarlem). Zij vertellen over het idealisme van de Saamhorigheidsgroep, de levensechte personages en de beeldende stijl en humor waarmee het boek geschreven is. Daarna spreken zij met Merijn de Boer over zijn roman, de ‘echte’ Saamhorigheidsgroep en zijn nominatie voor de Libris Literatuur Prijs.

In de podcast ‘De Shortlist’ bespreken dertien jongeren de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs 2021. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek.

Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief