Podcast “Cliënt E. Busken” van Jeroen Brouwers

Podcast Cliënt E. Busken

April 9, 2021

In de vijfde aflevering van ‘De Shortlist’ wordt ‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers besproken door Emma (20, student psychology & technology) en Clementine (21, student biomedische wetenschappen). Zij bespreken het verhaal, het bijzondere taalgebruik met veel verzonnen woorden en hoe het is om in het hoofd van iemand uit een andere generatie te kruipen. Daarna spreken zij met acteur Gijs Scholten van Aschat die een theatervoorstelling maakte van ‘Cliënt E. Busken’. Hij vertelt over zijn eigen leeservaring en over hoe het is om dit boek te bewerken tot toneeltekst.

In de podcast ‘De Shortlist’ bespreken dertien jongeren de zes boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs 2021. Ze praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek.

Elke podcastaflevering is een half uur literair luisterplezier en een goede introductie om het boek zelf te gaan lezen. Luister en lees mee!

Winnaar 2024

Shortlist 2024

Longlist 2024

archief