Bernard Dewulf winnaar van de literaire jongerenprijs ‘De Inktaap’

Bernard Dewulf, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2010, is met ‘Kleine dagen’ de winnaar geworden van de tiende editie van De Inktaap, de grote jongerenprijs van het Nederlands taalgebied, waarin jongeren geconfronteerd worden met de drie grote literaire prijzen van het Nederlands taalgebied. 

Dewulf ontving de prijs uit handen van een aantal van de juryleden. Ruim 2.500 scholieren uit Vlaanderen, Nederland, Suriname en Curaçao, afkomstig uit 160 verschillende scholen, namen deel aan De Inktaap 2011.

Voor De Inktaap 2011 waren genomineerd:

  • Kleine dagen van Bernard Dewulf (winnaar Libris Literatuur Prijs 2010)
  • Godenslaap van Erwin Mortier (winnaar AKO Literatuurprijs 2009)
  • ’s Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom (winnaar Gouden Uil Literatuurprijs 2010).

Ruim 160 scholen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao namen deel aan de jubileumeditie van De Inktaap. Gedurende een periode van vijf maanden lazen en bespraken ruim 2.500 middelbare scholieren de boeken om uiteindelijk op de feestelijke slotdag dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied uit te reiken.

Een greep uit de reacties:
‘Het boek heeft ons bij de keel gegrepen en laat ons niet meer los.’
‘Ik kon me goed inleven in de schrijver, ook al heb ik zelf geen kinderen. Ik ben mijn ouders nu denk ik wel wat meer gaan begrijpen.’
‘Dewulf is hier groots. Zoals de hooggegrepen hakken van de dochter haar metamorfose dragen, zo tilt de auteur de alledaagse dingen op een hoger, universeler niveau.’

zie ook www.inktaap.nl

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief